Luz de Tavira, Tavira en Algarve

Luz de Tavira

Het appartement is gelegen in een klein landelijk dorp - Luz de Tavira, 2 minuten rijden. Het dorp beslaat ongeveer 31,53 km2 van Tavira en ligt 6 km ten westen van deze stad. In Luz de Tavira zijn de basisvoorzieningen te vinden zoals supermarkt, bank, apotheek, restaurants en bars.

Tavira

Ca. 6 km van het appartement vindt u het stadje Tavira dat centraal in de Oost-Algarve ligt, op ca. 25 kilometer van zowel Faro als de Spaanse grens. Door kenners wordt Tavira wel omschreven als "Koningin van de Algarve" met haar renaissance gevels, de oude burcht, meer dan 20 oude kerken en de met palmbomen omzoomde pleintjes. Het is zeker een bezienswaardig en ook een gezellig stadje. We vinden er de grote overdekte markt, typische Portugese winkeltjes, als ook diverse restaurants en gezellige cafeetjes met terras. Het schitterende strand van Tavira ligt op een eilandje voor de kust. In het zomerseizoen is er een regelmatige busverbinding naar de boten, die u naar het eilandje varen.

Dingen te zien en te doen in Tavira

Afhankelijk van de duur van uw verblijf in Tavira, kunt u meer of minder dingen doen. Tavira is een kleine stad dus u kunt veel dingen zien en doen in een korte tijd.

Als u bijvoorbeld slechts een weekend verblijft, dan kunt u een aantal van de belangrijkste locaties selecteren om te bezoeken, zoals 2 of 3 belangrijke kerken, het kasteel, het eiland, een bezoek aan Pego Inferno en een wandeling door het centrum van de stad. Verder zijn er alleerlei soorten zeesporten en andere excursies te boeken bij toeristenbureaus.

Stranden:
Tavira is een ideale plek voor een vakantie met het gezin, met het lange en brede strand van Tavira Island met strand cafés, waar veilig gezwommen kan worden en een blauwe vlag. Op dit strand kan men de volgende watersporten beoefenen: windsurfen, kitesurfen en bodyboarden. Voor een rustiger dagje op het strand bezoek het strand Barril, strand Terra Estreita of het strand van Cabanas.

Activiteiten:
- U kunt een visreis maken tijdens uw vakantie in de Algarve (http://www.lowcostholidays.com/portugal/algarve-holidays.htm)

- Wandelen en bergbeklimmen zijn populaire activiteiten in de stad Tavira, het Natuur Park Ria Formosa ligt op korte afstand van de stad. U kunt ook een prachtige wandeling langs de kust maken.

- Er zijn ook paarden te huur per dag of per uur zodat u kunt paardrijden (http://www.cariocaebotelha.com)

- Golfliefhebbers kunnen de golfbaan bezoeken met een prachtig uitzicht op de oceaan (http://www.benamorgolf.com)

- Er is gratis internet in het gemeentehuis van Tavira (Câmara de Tavira) in het centrum.

Avond in Tavira:
- De nacht in Tavira is heel levendig, met traditionele restaurants in het centrum, met uitzicht op de tuin of uitzicht op de rivier Gilão.

- Er zijn veel bars en clubs in het centrum (Club Latino, Ubi -de grootste nachtclub met een grote dansvloer buiten- en The Metting).

- Probeer ook eens de lokale keuken of één lokaal gevangen vis in een van de restaurants!

Andere populaire attracties tijdens de vakantie in Tavira:
- Als u de lokale geschiedenis wilt ontdekken, kunt u het Moorse kasteel, de Romeinse brug over de rivier Gilão of de vele kerken verspreid over de stad bezichtigen.
- Tijdens een bezoek aan de oude markt kunt u handgemaakte producten kopen, koffie drinken of een wandeling langs de galerijen maken.

Algarve

De Algarve heeft veel te bieden. U kunt een bezoek brengen aan steden, stranden of de bergen. Er zijn twee soorten stranden: van Faro tot Spanje zijn zandstranden te vinden met duinen alsook het de prachtige natuurpark Ria Formosa, waar het water kalm en warm is. Van Faro naar Sagres (Oost) vindt u rotsachtige stranden met mooie grotten, golven en aangename koele temperatuur.